Headerafbeelding

CV-ketel

Per 1 maart 2020 zijn wij gestopt met onderhoud/storingen aan cv-installaties in woningen. Wij zijn een samenwerking gestart met Feenstra Venray. Zij zijn juist gespecialiseerd in cv-installaties in woningen. Bekijk de website voor meer informatie www.feenstra.com/keijsersmartens.

Wij raden aan om 1x per 12 maanden de ketel na te laten kijken. De moderne ketels hebben minder onderhoud als reinigen of schoonmaken nodig, maar het is aan te raden om controle metingen uit te voeren voor uw eigen veiligheid. Hierbij wordt gekeken naar lekkages in de apparatuur en in leidingen. Ook wordt de CV-ketel nagekeken en doorgemeten om een optimaal rendement te garanderen.

 1. Controleer de waterdruk. Deze zou rond 1,5 bar moeten zitten. Onder 1 bar is het echt tijd om de ketel bij te gaan vullen Indien de vulkraan niet is aangesloten volg dan de volgende stappen. Is deze wel aangesloten ga dan verder bij 6
 2. Pak een emmer en de vulslang van uw cv ketel
 3. Sluit de vulslang aan op de (koud)waterkraan en open de kraan zachtjes
 4. Laat de vulslang vollopen zodat alle lucht er uit is
 5. Verwijder de dop van de vulkraan van uw cv en sluit de vulslang aan
 6. Open de vulkraan en vervolgens de waterkraan terwijl u de druk op de display in de gaten houdt
 7. Zodra de juiste druk (tussen 1,5 en 2 bar) is bereikt, sluit u de waterkraan en vulkraan
 8. Verwijder de vulslang

Voordat u begint:

 1. Zet alle radiatoren aan zodat deze worden verwarmd.
 2. Zet daarna de thermostaat op de laagste stand en zet de ketel uit. Draai ook alle radiator kranen dicht.
 3. Wacht 5 minuten. Pak ondertussen een ontluchtingssleuteltje en een doekje.

Ontluchten:

 1. Ga naar de laagst geplaatste radiator
 2. Zet het ontluchtingssleuteltje op het ventiel aan de zijkant en draai rustig open.
 3. Houd het doekje bij het ventiel om vocht op te vangen
 4. Komt er geen lucht maar water uit? Draai dan het ventiel aan de bovenkant dicht en let op er kan dan zwart water uit de radiator lopen. Ga dan naar de volgende radiator.

Doe dit van laag naar hoog. Wanneer alle radiatoren zijn gecontroleerd zet je de kranen weer open en zet je de ketel weer aan en de thermostaat op de gewenste stand.

Kijk na tien minuten of de druk van de ketel hoog genoeg is (1,5 tot 2 bar). Is dit niet het geval, vul deze dan bij.

Elektra

Om veilig te kunnen werken en te voldoen aan de Arbowet moet ieder bedrijf zich aan de regels houden.

Wij zijn een gecertificeerd inspectiebedrijf voor de NEN 3140 en de SCIOS Scope 8 en 10. Hierin staan de bepalingen voor veilige werkzaamheden, inspectie en onderhoud van elektrische installaties. Om de veiligheid te optimaliseren en de gevaren te minimaliseren, is een inspectie noodzakelijk.  Wilt u meer informatie over keuringen en inspecties kijk dan op: Inspecties en keuringen

Voor een inspectie of keuring (NEN 3140, SCIOS Scope 8/10) kunt u een gemiddelde wachttijd van twee maanden verwachten. 

Bij het aansluiten van PV panelen moet de interne bedrading en componenten van de meterkast geschikt zijn voor het gezamenlijk vermogen van energieleverancier en PV panelen.

Met smart charching wordt ervoor gezorgd dat de elektrische auto op basis van het beschikbare vermogen wordt opgeladen.

Dit kan betekenen dat je lampen aan het einde van hun levensduur zijn. Dit is makkelijk op te lossen door er nieuwe lampen in te zetten. Lost dit het probleem niet op? Dan kan er een probleem zijn in je elektrisch systeem. In deze is het aan te raden om contact op te nemen zodat er een monteur kan komen kijken wat het probleem is.

Bij het knipperen van dimbare led lampen kan een verkeerde dimmer geselecteerd zijn.

Wanneer de aardlekschakelaar uitschakelt, kijkt u eerst of u een reden kunt vinden. Vaak kan het een kleinigheid zijn als een koffiezetapparaat welke is overgelopen of een overkokende waterkoker. Trek dan het betreffende apparaat uit het stopcontact en zet de aardlekschakelaar weer om.

Soms wil het minder eenvoudig zijn. Vindt u geen reden waarom de aardlekschakelaar uitschakelt? Dan kunt u als volgt te werk gaan.

Een 30mA (0,03A) aardlekschakelaar beveiligd nooit meer dan 4 groepen. Zet de groepen boven de aardlekschakelaar uit. Schakel dan de aardlekschakelaar weer in. Hierna zet je de groepen weer één voor één aan. De aardlekschakelaar zal er uit slaan bij de groep waar de fout zit. Laat deze groep uit staan en zet de rest incl. de aardlekschakelaar weer aan. U kunt nu gericht zoeken naar het stuk apparatuur welke de fout veroorzaakt. Komt u er nog niet uit, dan kunt u contact opnemen met: 0478-544200.

Wanneer zekeringen heet worden is dit een teken van overbelasting. Dit is vaak op te lossen door het laatst toegevoegde apparaat op een andere groep te plaatsen. Het kan ook zijn dat het voor u verstandig is om uw capaciteit te verhogen. Echter houdt dit in dat uw zekeringen kast uitgebreid dient te worden. Vaak kan dit wel als uitbreiding, maar dit moet per geval bekeken worden.

Algemeen

Keijsers Martens is gespecialiseerd in elektrotechniek en installatietechniek. Hierbij kunnen wij u begeleiden van A tot Z. Meer weten? Kijk eens op onze werkgebieden:

Ons kantoor is door de week telefonisch bereikbaar tussen 08:00 en 17:00 uur.

Onze balie/magazijn is open tussen:

08:30 tot 12:00 en van 13:00 tot 16:30 bereikbaar.

Heeft u een storing? Daarvoor zijn wij 24/7 bereikbaar via het telefoonnummer 0478-544200.

Heb jij een achtergrond in elektro- of installatietechniek of ben jij technisch aangelegd en zoek je een nieuwe uitdaging? Kijk dan eens op onze vacature pagina of er iets voor jou bij zit. Staat er geen vacature open? Dan kun je altijd mailen naar info@keijsersmartens.nl.

Afspraak maken bij Keijsers Martens

Vragen of advies? Wij helpen u graag!

Afspraak maken

© 2022 - Keijsers Martens
Created by